Ново:
Индукционен дрон
Летяща пчела
Очи в тъмното
Смарт катинар
Комплект за бира
Програмируем робот
Яйце-лабиринт
Левитиращ глобус – Висящ
Левитиращ глобус – Стоящ
Пъзел Inside 3
Турбо количка

Оригинален Куб на Рубик
Rubiks Brand Rubik’s Cube®
Image

Цени:
Рубик 3x3 - юбилеен* - 25.00 лв
Рубик 3x3 - класик** - 17.00 лв
ImageГодината е 1974. Мястото? Будапеща, Унгария. Ерньо Рубик, пламенен лектор, професор по архитектура и обожател на геометрията и триизмерните форми, изобретява най-пристрастяващия и перфектен пъзел на всички времена - Магическия Куб (както е бил наречен първоначално). Вече 40 години той е най-продаваният пъзел в познатата ни вселена.

Ако сте израснали по времето, когато кубът правеше своя дебют - може би си спомняте, че всяко дете имаше такъв. По това време те бяха в ръцете на всеки ученик, както сега - мобилните телефони. Американските привърженици на конспиративните теории тогава са вярвали, че той е бил тактическо оръжие на източния блок, за да обърква младежите и да ги разсейва от учебния процес. През 80-те всички бяха завладяни от Рубик манията. И ето ни сега - през 21 век - той е все още толкова пристрастяващ със своята сложност и същевременно простота.

Смята се, че най-големият феномен при Куба на Рубик е неговото въздействие върху мисленето. При подреждането му се подобрява пространственото мислене, способността да се "погледне отстрани" дадено събитие и да се предвиждат следващите. Заниманието с кубчето представлява едно чудесно средство за концентрация и медитация, което има и релаксиращ ефект.

Всеки ден някъде на планетата се организира някакъв вид състезние за нареждане на куба на Рубик. Правилата са най-разнообразни: освен стандартното подреждане, има състезания със завързани очи, когато играчите виждат куба само в началото; подреждане под вода без да се поема въздух; с една ръка или с крака; като се ползват вилици и ножове; нареждане като кубът се гледа в огледало и накрая нареждане на куба след като си изпил 10 бири. В това последното състезание бих участвал и аз с удоволствие ;-)

Мислите, че лесно ще го решите? Или може би имате амбиции, че ще подобрите световния рекорд? Помислете отново!

Ние сме представители на Rubik Studio за България и предлагаме гарантирано оригинали версии на най-популярните произведения на фирмата.


Каква е разликата между двата куба 3x3x3?
И двата куба са оригинални и движението е гладко, но има някои разлики между двете издания, на които бихме искали да обърнем внимание.

*Юбилеен - Пирамидална опаковка
Представена за пръв път в края на 2013 година, 40 години след изобретяването на оригинала, тази версия има две основни разлики. Първата е липсата на лепенки за цветовете (които знаем, че при интензивна употреба може да се разлепят). Вместо тях, страните са маркирани с ярки цветни пластинки, вкопани в страните му. Висококачественият материал - стирол, използван в куба, не се драска в процеса на използването му, очакванията са, дори и след продължителна употреба, той да запази първоначалния си вид. Втората иновация е революционен нов механизъм, основан на сфера. Той е проектиран така, че да изключва изпадането на елементи. Нещо повече, дори и при желание, няма да можете да го разглобите. Отбелязваме още веднъж: КУБЪТ НЕ СЕ РАЗГЛОБЯВА! Всичко това не влияе на гладкото въртене на куба. Ще го видите в ляво на картинката по-долу. В комплекта е включена триъгълна поставка.

**Класик - Синя опаковка
Това е точно кубът, който се продаваше едно време за 12-14 лева, опакован в синя картонена кутия, произведен в Унгария. Бройките, които предлагаме, се произвеждат сега, разбира се. Това е кубът в дясно на картинката по-долу.

И двата куба са със стандартни размери: 57x57x57mm.

ImageImage

Image
Моля, прочетете следните указания за
Поддръжка на Куба.
Така ще го направите по-бърз и по-приятен за въртене.


Изтеглете: Формули за подреждане за куба за начинаещи:

Оценка: ImageImageImageImageImage

 

Ново:
Дартс с капачки
Магнитен дартс
Безжично зарядно
Лампа превключвател
Клетка за смартфони
Мини микроскоп
Z-Cube Corn
Шапка с челник
Раница за ръка
Одеяло за навън
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|Пъзели|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2020 All rights reserved