Ново:
Индукционен дрон
Летяща пчела
Очи в тъмното
Смарт катинар
Комплект за бира
Програмируем робот
Яйце-лабиринт
Левитиращ глобус – Висящ
Левитиращ глобус – Стоящ
Пъзел Inside 3
Турбо количка

Оригинален Куб на Рубик
Rubiks Brand Rubik’s Cube®
Image

Цени:
Рубик 3x3 - юбилеен* - 25.00 лв
Рубик 3x3 - класик** - 17.00 лв
Резервни стикери (2 компл.) - 3.00 лв
ImageГодината е 1974. Мястото? Будапеща, Унгария. Ерньо Рубик, пламенен лектор, професор по архитектура и обожател на геометрията и триизмерните форми, изобретява най-пристрастяващия и перфектен пъзел на всички времена - Магическия Куб (както е бил наречен първоначално). Вече 40 години той е най-продаваният пъзел в познатата ни вселена.

Ако сте израснали по времето, когато кубът правеше своя дебют - може би си спомняте, че всяко дете имаше такъв. По това време те бяха в ръцете на всеки ученик, както сега - мобилните телефони. Американските привърженици на конспиративните теории тогава са вярвали, че той е бил тактическо оръжие на източния блок, за да обърква младежите и да ги разсейва от учебния процес. През 80-те всички бяха завладяни от Рубик манията. И ето ни сега - през 21 век - той е все още толкова пристрастяващ със своята сложност и същевременно простота.

Смята се, че най-големият феномен при Куба на Рубик е неговото въздействие върху мисленето. При подреждането му се подобрява пространственото мислене, способността да се "погледне отстрани" дадено събитие и да се предвиждат следващите. Заниманието с кубчето представлява едно чудесно средство за концентрация и медитация, което има и релаксиращ ефект.

Всеки ден някъде на планетата се организира някакъв вид състезние за нареждане на куба на Рубик. Правилата са най-разнообразни: освен стандартното подреждане, има състезания със завързани очи, когато играчите виждат куба само в началото; подреждане под вода без да се поема въздух; с една ръка или с крака; като се ползват вилици и ножове; нареждане като кубът се гледа в огледало и накрая нареждане на куба след като си изпил 10 бири. В това последното състезание бих участвал и аз с удоволствие ;-)

Мислите, че лесно ще го решите? Или може би имате амбиции, че ще подобрите световния рекорд? Помислете отново!

Наскоро гръцкият изобретател Панайотис Вердес патентова нова разработка на механизма, която позволява създаването на кубове за скоростно подреждане с варианти от 2x2x2 до 11x11x11. Гамата, която се предлага в момента, включва кубове от V-Cube 2 до V-cube 8.

Ние сме представители на Rubik Studio за България, както и на Verdes Innovations и предлагаме гарантирано оригинали версии на най-популярните произведения на двете фирми.


Каква е разликата между двата куба 3x3x3?
И двата куба са оригинални и движението е гладко, но има някои разлики между двете издания, на които бихме искали да обърнем внимание.

*Юбилеен - Пирамидална опаковка
Представена за пръв път в края на 2013 година, 40 години след изобретяването на оригинала, тази версия има две основни разлики. Първата е липсата на лепенки за цветовете (които знаем, че при интензивна употреба може да се разлепят). Вместо тях, страните са маркирани с ярки цветни пластинки, вкопани в страните му. Висококачественият материал - стирол, използван в куба, не се драска в процеса на използването му, очакванията са, дори и след продължителна употреба, той да запази първоначалния си вид. Втората иновация е революционен нов механизъм, основан на сфера. Той е проектиран така, че да изключва изпадането на елементи. Нещо повече, дори и при желание, няма да можете да го разглобите. Отбелязваме още веднъж: КУБЪТ НЕ СЕ РАЗГЛОБЯВА! Всичко това не влияе на гладкото въртене на куба. Ще го видите в ляво на картинката по-долу. В комплекта е включена триъгълна поставка.

**Класик - Синя опаковка
Това е точно кубът, който се продаваше едно време за 12-14 лева, опакован в синя картонена кутия, произведен в Унгария. Бройките, които предлагаме, се произвеждат сега, разбира се. Това е кубът в дясно на картинката по-долу.

И двата куба са със стандартни размери: 57x57x57mm.

ImageImage

Image
Моля, прочетете следните указания за
Поддръжка на Куба.
Така ще го направите по-бърз и по-приятен за въртене.


Изтеглете: Формули за подреждане за куба за начинаещи:

Оценка: ImageImageImageImageImage

 

Ново:
Дартс с капачки
Магнитен дартс
Безжично зарядно
Лампа превключвател
Клетка за смартфони
Мини микроскоп
Z-Cube Corn
Шапка с челник
Раница за ръка
Одеяло за навън
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|Пъзели|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2019 All rights reserved