Нови артикули
Професорски пластилин
Синоптична стъкленица
Термос – обектив
Инфинити куб
Нелепа кутия
Антистрес гъба
Магнитна стойка
Часовник TIX
Ivy Cube
Контролер за VR
GAN AIR
Фиджет куб
Светещ пинарт
Атом
Бумеранги Wicked Vision
Фризбита Wicked Vision
Халба кег
Гигантска сгъваема халба
Чаши Ирландско кафе

Кубове DaYan
Image
ZhanChi 2x2

Цена: 20.00 лв
ImageМного бърз и дори неконтролируем куб, един от най-популярните, с хрупкаво усещане при въртене и най-доброто сечене на ъгли. Почти няма блокирания. Може лесно да се настройва стегнатостта му, но не прекалявайте с разхлабването и опитите да сечете ъгли на повече от 45-50°, понеже лесно попва.
Това на практика е основният му недостатък и дали ще изберете него или конкурентът му - TangPo на MoYu зависи от вашия собствен стил на въртене. Ако целта ви е бързина и можете да се справите с попванията - ZhanChi е за вас. Има класическа и Stickerless версия. И двете са с големина 46x46mm.

DaYan 3x3
Цени: 
GuHong - 12.00 лв
GuHong V2 Stickerless  - 15.00 лв
ZhanChi - 15.00 лв
ZhanChi Stickerless - 15.00 лв
Резервни стикери - 3.00 лв

(достатъчни за облепване
на 2 куба)
ImageDaYan е първата фирма, фокусирала се в производството на скоростни класически кубчета. Здрави и устойчиви на попване, те са надеждни и присъстват в колекцията на всеки ентусиаст - любител или професионалист.

ZhanChi е кубът, с който Feliks Zemdegs постави световен рекорд на Melbourne Winter Open през 2011. Със същия куб наскоро Mats Valk го подобри на Zonhoven Open - 2013.

По какво се различнават различните модели?
Първата и най-явна разлика е по отношение на това дали имат лепенки. Два от кубовете са от черна пластмаса с цветни лепенки, а моделите "stickerless" са без лепенки, при тях самите елементи са от цветна пластмаса. Предимството на моделите без лепенки е очевидна - няма какво да се разлепи и сега, когато stickerless кубовете са разрешени дори и на официални състезания, това би предопределило избора на много хора.
Image
Image
Друга основна разлика е между двата модела: ZhanChi и GuHong. Тя е във формата на съставните елементи (вътрешната част, която не се вижда), на която се дължат малките разлики в характеристиките им. В това отношение двата варианта ZhanChi са еднакви. Двата варианта GuHong също са с еднаква форма на елементите.

Третата разлика е по отношение на това дали имат "торпеда" в периферните кубчета. Тяхната функция е да предотвратяват "попването" при бързо въртене и "сечене" на ъгли. Торпеда има в двата варианта ZhanChi и версия 2 на GuHong.

Кой от кубовете е най-добър?
Те са много подобни по характеристики, също така много близки до съвършенството, така че само маниак би забелязал малките разлики при въртене. Но ако трябва да прецизираме, следва малко информация.

Гладкост и шум при въртене
ZhanChi се усеща малко "по-хрупкав" в сравнение с GuHong и също така малко по-шумен и прещракващ. GuHong от своя страна е тих, с меко кремаво движение.
Image
Скорост
ZhanChi е много бърз, почти неконтролируем. GuHong е по-бавен и "мазен". Трябва да разберем, че тази разлика в бързината е забележима, само ако сте достигнали наистина високо ниво. Ако подреждате куба за повече от 20-25 секунди, изборът на ZhanChi едва ли би се оправдал.

"Сечене" на ъгли
ZhanChi е почти перфектен в това. С редки изключения при обратно сечене. GuHong му отстъпва съвсем малко.

Устойчивост на "попване"
В кубчетата, които се намират по ръбовете на ZhanChi и GuHong версия 2, има така наречените "торпеда", които предотвратяват разпадането му, освен ако не го въртите по съвсем груб и неправилен начин. GuHong версия 1 няма такива торпеда, но също се държи завидно стабилно.

Устойчивост на блокиране
Неконтролируемата скорост на въртене, която позволява ZhanChi, може да се окаже и негов недостатък, тъй като води до някои проблеми, като блокиране при сечене на ъгли. GuHong се отличава с определено по-прецизно движение.

В заключение може да се обобщи: ако предпочитате тихо, меко движение и прецизност, изберете GuHong. Ако целта ви е една - скорост, то ZhanChi е за вас.

Капачетата на централните кубчета могат да се махат за смазване и настройка колко стегнат да е куба като натягате или отпускате винтчетата. За отваряне на капачетата не използвайте отвертка, за да не повредите пластмасата. Можете да ги махнете съвсем лесно само с пръст.

В сравнение с кубовете на другите два производителя, които предлагаме (Rubik Studio и V-Cube), някои клиенти може да забележат, че лепенките не са така перфектно подравнени и изработката е малко по-груба, но това са кубове, които са предназначени за скоростно нареждане, а не за "украса", ако мога така да се изразя.

Кубовете получавате в оригиналната опаковка, със стикери, потвърждаващи, че не са отваряни преди вас. Смазани са още в завода, което означава, че ще можете да се насладите на превъзходното усещане при въртене веднага след разопаковането.

Особености:
GuHong
•Черна пластмаса с цветни стикери, без торпеда

GuHong V2 Stickerless
•Цветна пластмаса, без лепенки, с торпеда

ZhanChi
•Черна пластмаса с цветни стикери, с торпеда

ZhanChi Stickerless

•Цветна пластмаса, без лепенки, с торпеда


Image
Моля, прочетете следните указания за
Поддръжка на Куба.


Оценка: ImageImageImageImageImage


Нови артикули
Скоростен куб на Рубик
Пясъчен звяр
Вълшебна пръчица
Стек чашки
Скален катерач
Високоскоростно бъги
3D нощна лампа
FangYuan 3x3
Teraminx
WeiLong GTS V2
Премиум спинър
Премиум спинър V2
Още спинъри
Метални спинъри
Зъбчати спинъри
Йо-йо - Стринг трикове
Йо-йо - Лууп трикове
Шейп модове
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2016 All rights reserved