Ново:
Кодиращ робот Трибо
Хидравлична длан
Глобус лампа
Катинар с отпечатък
Конус светлина
Хамелеон - лампа
Най-малкото барбекю
Механични модели
Клетката на Рубик
Индукционен дрон
Летяща пчела

Кубове DaYan
DaYan Cube
Image
ZhanChi 2x2
Цена: 9.00 лвImageImage
ImageМного бърз и дори неконтролируем куб, един от най-популярните, с хрупкаво усещане при въртене и най-доброто сечене на ъгли. Почти няма блокирания. Може лесно да се настройва стегнатостта му, но не прекалявайте с разхлабването и опитите да сечете ъгли на повече от 45-50°, понеже лесно попва.
Това на практика е основният му недостатък и дали ще изберете него или конкурентът му - TangPo на MoYu зависи от вашия собствен стил на въртене. Ако целта ви е бързина и можете да се справите с попванията - ZhanChi е за вас. Има класическа и Stickerless версия. И двете са с големина 46x46mm.

DaYan 3x3
Цени:
GuHong - 9.00 лв
GuHong V2 Stickerless  - 9.00 лв
ZhanChi - 9.00 лв
ImageImage
ImageDaYan е първата фирма, фокусирала се в производството на скоростни класически кубчета. Здрави и устойчиви на попване, те са надеждни и присъстват в колекцията на всеки ентусиаст - любител или професионалист.

ZhanChi е кубът, с който Feliks Zemdegs постави световен рекорд на Melbourne Winter Open през 2011. Със същия куб наскоро Mats Valk го подобри на Zonhoven Open - 2013.

По какво се различнават различните модели?
Първата и най-явна разлика е по отношение на това дали имат лепенки. Два от кубовете са от черна пластмаса с цветни лепенки, а моделът "stickerless" е без лепенки, при него самите елементи са от цветна пластмаса. Предимството на моделите без лепенки е очевидна - няма какво да се разлепи и сега, когато stickerless кубовете са разрешени дори и на официални състезания, това би предопределило избора на много хора.
Image
Image
Друга основна разлика е между двата модела: ZhanChi и GuHong. Тя е във формата на съставните елементи (вътрешната част, която не се вижда), на която се дължат малките разлики в характеристиките им. В това отношение двата варианта GuHong са с еднаква форма на елементите.

Третата разлика е по отношение на това дали имат "торпеда" в периферните кубчета. Тяхната функция е да предотвратяват "попването" при бързо въртене и "сечене" на ъгли. Торпеда има в двата варианта ZhanChi и версия 2 на GuHong.

Кой от кубовете е най-добър?
Те са много подобни по характеристики, също така много близки до съвършенството, така че само маниак би забелязал малките разлики при въртене. Но ако трябва да прецизираме, следва малко информация.

Гладкост и шум при въртене
ZhanChi се усеща малко "по-хрупкав" в сравнение с GuHong и също така малко по-шумен и прещракващ. GuHong от своя страна е тих, с меко кремаво движение.
Image
Скорост
ZhanChi е много бърз, почти неконтролируем. GuHong е по-бавен и "мазен". Трябва да разберем, че тази разлика в бързината е забележима, само ако сте достигнали наистина високо ниво. Ако подреждате куба за повече от 20-25 секунди, изборът на ZhanChi едва ли би се оправдал.

"Сечене" на ъгли
ZhanChi е почти перфектен в това. С редки изключения при обратно сечене. GuHong му отстъпва съвсем малко.

Устойчивост на "попване"
В кубчетата, които се намират по ръбовете на ZhanChi и GuHong версия 2, има така наречените "торпеда", които предотвратяват разпадането му, освен ако не го въртите по съвсем груб и неправилен начин. GuHong версия 1 няма такива торпеда, но също се държи завидно стабилно.

Устойчивост на блокиране
Неконтролируемата скорост на въртене, която позволява ZhanChi, може да се окаже и негов недостатък, тъй като води до някои проблеми, като блокиране при сечене на ъгли. GuHong се отличава с определено по-прецизно движение.

В заключение може да се обобщи: ако предпочитате тихо, меко движение и прецизност, изберете GuHong. Ако целта ви е една - скорост, то ZhanChi е за вас.

Капачетата на централните кубчета могат да се махат за смазване и настройка колко стегнат да е куба като натягате или отпускате винтчетата. За отваряне на капачетата не използвайте отвертка, за да не повредите пластмасата. Можете да ги махнете съвсем лесно само с пръст.

В сравнение с кубовете на другите два производителя, които предлагаме (Rubik Studio и V-Cube), някои клиенти може да забележат, че лепенките не са така перфектно подравнени и изработката е малко по-груба, но това са кубове, които са предназначени за скоростно нареждане, а не за "украса", ако мога така да се изразя.

Кубовете получавате в оригиналната опаковка, със стикери, потвърждаващи, че не са отваряни преди вас. Смазани са още в завода, което означава, че ще можете да се насладите на превъзходното усещане при въртене веднага след разопаковането.

Особености:
GuHong
•Черна пластмаса с цветни стикери, без торпеда

GuHong V2 Stickerless
•Цветна пластмаса, без лепенки, с торпеда

ZhanChi
•Черна пластмаса с цветни стикери, с торпеда

ZhanChi Stickerless

•Цветна пластмаса, без лепенки, с торпеда


Image
Моля, прочетете следните указания за
Поддръжка на Куба.


Оценка: ImageImageImageImageImage

 

Ново:
Най-малката прахосмукачка
Конус тоалетна
Ледена халба
Настолна боксова круша
Най-малката боксова круша
Количка с жестово управление
Мондрианови блокчета
Дартс с капачки
Магнитен дартс
Безжично зарядно
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|Пъзели|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2020 All rights reserved