Нови артикули
Бомбе с идея
Зар светлина
Луна в стаята
Горещо сърце
Часовник с думи
Спринджи
Комикс съобщение
Плопър
Бойни роботи

Пъзели LanLan
Image
Супер флопи
Super Floppy
Цена: 15.00 лв
ImageСупер флопи е механическа главоблъсканица, принципът на действие на която е основан на куба на Рубик. И двата пъзела имат шест страни, но Флопи има само един слой, което е основната отличителна черта. Можете да въртите четирите му крайни страни, като валидни ходове са на 90° и 180°.
Това му позволява да образува множество интересни форми, като тези, които можете да видите на картинките в дясно (натиснете върху тях за увеличение). Създаден е от японския изобретател Katsuhiko Okamoto.
Image
Размерът му и свободата на движенията го правят много интересен дори и за хора, които не биха се захванали със сложни пермутационни игри. Недостатък е неговата конструкция, която кара стикерите във вътрешните му страни да се търкат един в друг и при грубо отношение може да се разлепят.

Благодарение на простотата на пъзела той е много подходящ за разбиране на основните принципи на ротационните пъзели. Флопи се харесва на новаци в реденето на пъзели, дизайнери, творчески личности, момичета, а същевременно и на обиграни специалисти-колекционери.

Пъзелът е опакован в стилна подаръчна кутия.

Пъзел 2x3x3
LanLan 2x3x3
Цена: 12.00 лв
ImageLanlan 2x3x3 може да се опише като усложнен вариант на Флопи или орязан вариант на 3x3x3. За решаването му няма да можете да ползвате формулите от флопи, не стават и методите от 3x3x3. Нивото на сложност може да се опише като нещо средно между куба 2х2х2 и куба 3х3х3.
ImageТрябва да отбележим, че завъртане на някоя от вертикалните страни (с 6 елемента) на 90° блокира въртенето на двата слоя и това прави невъзможно ползването на стандартните формули за 3x3x3.

 
Механизмът във вътрешността му е уникален и не може да бъде сравнен с никой друг. Изработката е много качествена, движенията са гладки. Този пъзел ще зарадва всеки, който търси нови и нестандартни решения.

Пираморфикс
Mastermorphix

Цена: 14.00 лв

ImageImage

ImageТова е пъзел, който прилича на куба на Рубик по това, че е съставен от един централен кръст с 6 оси и 6 въртящи се на място елемента, но за разлика от него има само 4 страни. Как е възможно това? Дайте воля на въображението си!
ImageПъзел с форма на раздут тетраедър (четиристен). Състои се от 4 ъглови елемента, 4 центъра на страните, 6 периферни елемента и 12 не-централни елемента на страните. Това е пъзел, при който се въртят ръбовете, което означава, че 6-те периферни елемента остават винаги на местата си, макар и завъртяни (както централните квадратчета на куба 3x3x3), а останалите имат повече свободи на движение. Image

Центровете на страните могат да сменят местата си, а останалите 12 елемента могат да се завъртат, което води до промяна на формата на пъзела в редица екзотични варианти, както можете да видите на картинката в дясно.

Ако въртите ръбовете на пъзела само на 180°, можете да размесите пъзела като запазвате формата му и разбърквате само цветовете.

Войд куб
VOID Cube
Цена: 13.00 лв
ImageВойд куб е изящен пъзел от типа кубове 3x3x3 с дупка в сърцевината му и без централните елементи на всяка страна. Изглежда като изграден единствено от 8-те ъглови елемента и 12-те периферни. Човек би си задал въпроса как въобще се движи и на какво се крепят елементите му.
Мушнете пръста си в отвора с жест на обигран илюзионист, за да покажете, че вътре наистина няма нищо и след това го наредете, като ползвате формулите за стандартния куб.

Особеността при подреждането на този куб се състои в това, че няма централни елементи, Imageпо които да се ориентирате за цвета на съответната страна, както става при оригиналния вариант. Това добавя известна сложност и е нужно повече внимание.

Качеството на пъзела е високо и, въпреки че хлабавината му не се регулира, страните се въртят завидно добре и без усилие. Следва да отбележим и че цветовата гама на стикерите не е стандартна, което придава допълнителна уникалност на куба. Задължителна част от колекцията на всеки любител.

Скюб
SKEWB
Цена: 12.00 лвImageImage
ImageСкюб е пъзел, който не се движи, както бихте очаквали. Ще прекарате часове, осмисляйки "как е възможно да се движи по този начин?". Съставен е от 6 централни елемента и 8 ъглови. Кубът е разрязан на две половини в четирите си диагонала, като всяка половина се завърта на 120° спрямо другата. Всяка половина се върти около оста между два диагонално противоположни ъгъла.
ImageЕдно движение премества три централни елемента и 4 ъглови. Пъзелът е достатъчно труден, за да заинтригува всеки любител, и достатъчно лесен да се справите с него за няколко дни без чужда помощ.

Изработката е прецизна и движещите се елементи са натегнати с пружини, което позволява гладкото му въртене с позициониране в основните положения.

Двуслоен oктахедрон
4-axis Octahedron
Цена: 15.00 лв
ImageДвуслойният октахедрон е пъзел с 4 оси с форма на осмостен. Той е "разрязан" в четири равнини, намиращи се по средата на всеки две негови страни. Състои се от 8 триъгълни центрове на страни и 6 ъглови елемента. Всяка страна се завърта на 120°, като движението обхваща точно половината елементи на пъзела.
Този пъзел е много подобен на Скюб, който има същия брой елементи и механизъм. Разликата е само във външната форма, всъщност. Осемте централни триъгълника на Октахедрона са ъгловите елементи на Скюб, а елементите, които са с квадратна видима част при Скюб, тук са ъгловите части с форма на пирамида. При решаването на пъзела може да се използва същата логика, както и при Скюб.
Image
Разстоянието между най-далечните два върха на пъзела е 11cm, като това го прави сравнително по-голям от куба на Рубик, което не е видно на картинките.

Изработката е много качествена, страните се въртят без никакво усилие, понеже между елементите има сачми, намаляващи триенето, и е идеална занимавка за начинаещи любители, които биха искали да навлязат в света на ротационните игри.

Трислоен oктахедрон
8-axis Octahedron
Цена: 18.00 лв
ImageТрислойният Октахедрон е гладко въртящ се пъзел с форма на диамант или двойна пирамида. Представлява пъзел, при който 8-те страни, закрепени на 8 оси, се въртят на 120°.
ImageСлоевете на две противоположни страни са със същата дебелина като слоят между тях. По този начин "срезовете", в които се въртят елементите, се пресичат точно в средата на всяка триъгълна страна. Това е един разширен вариант на Скюб, но е далече от определението лесен.

Изработката е много качествена, усещането при въртене е за солидност.


Мастър Скюб
Master Skewb
Цена: 24.00 лв
ImageТова е пъзел с форма на куб, при който се въртят осемте ъгъла. Както името подсказва, той е подобен на Скюб, но равнините, където е "срязан" кубът, не са разположени толкова дълбоко
Imageи при пресичането си с куба образуват неправилен шестоъгълник.

Пъзелът има 8 оси и е съставен от 8 ъглови елемента, 12 периферни, 6 центъра на страните и 24 нецентрални елемента.

Едно пълно завъртане се осъществява на 120° и елементите, които се завъртат са: 4 ъглови елемента, 3 периферни, 3 центъра и 9 допълнителни елемента.


Рекс куб
Rex Cube (Magic Flower)
Цена: 22.00 лв
ImageРекс куб е подобен на Мастър Скюб, но при него срезовете са извити, така че да се срещнат в ъглите на куба. По този начин той няма ъглови елементи.
Image
Във всяко друго отношение пъзелите са еднакви - Рекс има 12 периферни елемента, 6 централни и 24 допълнителни.

Елементите се въртят около 8 оси. При разбъркването той не променя формата си.

Движенията са гладки, както при всички пъзели на LanLan.Магически куб Бътерфлай
Butterfly (Curvy Copter)
Цена: 28.00 лв
ImageТова е пъзел във формата на куб, с шарки като пеперуда и много интересни движения. Нормалното завъртане се осъществява на половин оборот като движите елементите около малкия периферен елемент в средата на всеки ръб.
Дванадесетте оси са всъщност в тези периферни елементи и те сменят единствено ориентацията си, но не и положението си.
Image
Интересен момент при този пъзел е, че може да променя формата си. Ако направите частично завъртане (на около 80°), става възможно прилежащите елементи около съседната ос да бъдат завъртени. Ако продължите така, пъзелът променя формата си, както е показано на картинката вдясно, докато някои от осите може да се блокират. След такова разбъркване, дори и да върнете пъзела в първоначалната му форма на куб, е възможно да не можете да го наредите без да прибегнете до още една промяна на формата му.

С тази своя особеност пъзелът има две степени на трудност: едната е, ако размесвате цветовете като правите само пълни движения (на 180°), а другата, по-сложната степен - като размесите куба, използвайки и непълни движения, променяйки формата му. Това е най-сложният пъзел в колекцията. Изобретен е от Tom van der Zanden.


Гиър куб
Gear Cube

Цена: 21.00 лв

ImageImage

Image"Зъбчатият" куб на практика е един класически куб на Рубик, чийто елементи са зъбчатки, въртящи се при движение на страните. Ако направите половин оборот с някоя от страните, средният слой ще направи четвърт оборот, понеже е по средата между движещия се и неподвижния слой.
ImageВажно е да се отбележи, че осемте ъглови елемента не се въртят, те само сменят позициите си, както при класическия куб. Това означава, че при разбъркване формата на куба се нарушава само в периферните елементи, което в крайна сметка го прави не много труден за подреждане.

Някои клиенти може би ще забележат почти пълната прилика на пъзела с Гиър куб на Меферт. Разликата е в това, че тук имаме допълнителни цветни лепенки и на четирите невъртящи се елемента на всяка страна, което добавя малко сложност към пъзела.

Гиър мастърморфикс
Gear Mastermorphix
Цена: 32.00 лв
ImageПри разработката на този пъзел е използвана идеята и формата на Пираморфикс, по начина по който Gear Cube е видоизменен класически куб на Рубик. На пръв поглед е трудно да бъдем убедени, че тази плетеница от зъбчатки наистина се движи, но повярвайте ми, всичко работи като добре смазана скоростна кутия на автомобил.
ImageИма 26 подвижни елемента, маркирани в четири цвята - по един за всяка от страните.

В основата си има кръст и по същество това е един Гиър куб с форма на пирамида. Тук шестте елемента, които са захванати на осите, са шестте периферни елемента и всеки има по два цвята, като ориентацията в случая е от значение (за разлика от Гиър куб, където централните елементи не се влияят от ориентацията си). Това прави Гиър мастърморфикс малко по-сложен за нареждане.Моля, прочетете следните указания за
Поддръжка на Куба.
Макар те да се отнасят до класическия куб на Рубик, правилата са същите за всички ротационни пъзели.


Оценка: ImageImageImageImageImage

 

Нови артикули
CUBE LUBE
Декантер диамант
Глобус декантер с чаши
Шот-понг
Светеща магическа сфера
Парти гривна
Вампирски зъби
Планер
Скеч таб
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|Пъзели|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2018 All rights reserved