Ново:
Кодиращ робот Трибо
Хидравлична длан
Глобус лампа
Катинар с отпечатък
Конус светлина
Хамелеон - лампа
Най-малкото барбекю
Механични модели
Клетката на Рубик
Индукционен дрон
Летяща пчела

Пъзели LanLan
Image
Пъзел 2x3x3
LanLan 2x3x3
Цена: 12.00 лв
ImageLanlan 2x3x3 може да се опише като усложнен вариант на Флопи или орязан вариант на 3x3x3. За решаването му няма да можете да ползвате формулите от флопи, не стават и методите от 3x3x3. Нивото на сложност може да се опише като нещо средно между куба 2х2х2 и куба 3х3х3.
ImageТрябва да отбележим, че завъртане на някоя от вертикалните страни (с 6 елемента) на 90° блокира въртенето на двата слоя и това прави невъзможно ползването на стандартните формули за 3x3x3.

 
Механизмът във вътрешността му е уникален и не може да бъде сравнен с никой друг. Изработката е много качествена, движенията са гладки. Този пъзел ще зарадва всеки, който търси нови и нестандартни решения.

Пираморфикс
Mastermorphix

Цена: 14.00 лв

ImageImage

ImageТова е пъзел, който прилича на куба на Рубик по това, че е съставен от един централен кръст с 6 оси и 6 въртящи се на място елемента, но за разлика от него има само 4 страни. Как е възможно това? Дайте воля на въображението си!
ImageПъзел с форма на раздут тетраедър (четиристен). Състои се от 4 ъглови елемента, 4 центъра на страните, 6 периферни елемента и 12 не-централни елемента на страните. Това е пъзел, при който се въртят ръбовете, което означава, че 6-те периферни елемента остават винаги на местата си, макар и завъртяни (както централните квадратчета на куба 3x3x3), а останалите имат повече свободи на движение. Image

Центровете на страните могат да сменят местата си, а останалите 12 елемента могат да се завъртат, което води до промяна на формата на пъзела в редица екзотични варианти, както можете да видите на картинката в дясно.

Ако въртите ръбовете на пъзела само на 180°, можете да размесите пъзела като запазвате формата му и разбърквате само цветовете.

Войд куб
VOID Cube
Цена: 13.00 лв
ImageВойд куб е изящен пъзел от типа кубове 3x3x3 с дупка в сърцевината му и без централните елементи на всяка страна. Изглежда като изграден единствено от 8-те ъглови елемента и 12-те периферни. Човек би си задал въпроса как въобще се движи и на какво се крепят елементите му.
Мушнете пръста си в отвора с жест на обигран илюзионист, за да покажете, че вътре наистина няма нищо и след това го наредете, като ползвате формулите за стандартния куб.

Особеността при подреждането на този куб се състои в това, че няма централни елементи, Imageпо които да се ориентирате за цвета на съответната страна, както става при оригиналния вариант. Това добавя известна сложност и е нужно повече внимание.

Качеството на пъзела е високо и, въпреки че хлабавината му не се регулира, страните се въртят завидно добре и без усилие. Следва да отбележим и че цветовата гама на стикерите не е стандартна, което придава допълнителна уникалност на куба. Задължителна част от колекцията на всеки любител.

Скюб
SKEWB
Цена: 12.00 лвImageImage
ImageСкюб е пъзел, който не се движи, както бихте очаквали. Ще прекарате часове, осмисляйки "как е възможно да се движи по този начин?". Съставен е от 6 централни елемента и 8 ъглови. Кубът е разрязан на две половини в четирите си диагонала, като всяка половина се завърта на 120° спрямо другата. Всяка половина се върти около оста между два диагонално противоположни ъгъла.
ImageЕдно движение премества три централни елемента и 4 ъглови. Пъзелът е достатъчно труден, за да заинтригува всеки любител, и достатъчно лесен да се справите с него за няколко дни без чужда помощ.

Изработката е прецизна и движещите се елементи са натегнати с пружини, което позволява гладкото му въртене с позициониране в основните положения.

Мастър Скюб
Master Skewb
Цена: 24.00 лв
ImageТова е пъзел с форма на куб, при който се въртят осемте ъгъла. Както името подсказва, той е подобен на Скюб, но равнините, където е "срязан" кубът, не са разположени толкова дълбоко
Imageи при пресичането си с куба образуват неправилен шестоъгълник.

Пъзелът има 8 оси и е съставен от 8 ъглови елемента, 12 периферни, 6 центъра на страните и 24 нецентрални елемента.

Едно пълно завъртане се осъществява на 120° и елементите, които се завъртат са: 4 ъглови елемента, 3 периферни, 3 центъра и 9 допълнителни елемента.


Рекс куб
Rex Cube (Magic Flower)
Цена: 22.00 лв
ImageРекс куб е подобен на Мастър Скюб, но при него срезовете са извити, така че да се срещнат в ъглите на куба. По този начин той няма ъглови елементи.
Image
Във всяко друго отношение пъзелите са еднакви - Рекс има 12 периферни елемента, 6 централни и 24 допълнителни.

Елементите се въртят около 8 оси. При разбъркването той не променя формата си.

Движенията са гладки, както при всички пъзели на LanLan.Гиър куб
Gear Cube

Цена: 21.00 лв

ImageImage

Image"Зъбчатият" куб на практика е един класически куб на Рубик, чийто елементи са зъбчатки, въртящи се при движение на страните. Ако направите половин оборот с някоя от страните, средният слой ще направи четвърт оборот, понеже е по средата между движещия се и неподвижния слой.
ImageВажно е да се отбележи, че осемте ъглови елемента не се въртят, те само сменят позициите си, както при класическия куб. Това означава, че при разбъркване формата на куба се нарушава само в периферните елементи, което в крайна сметка го прави не много труден за подреждане.

Някои клиенти може би ще забележат почти пълната прилика на пъзела с Гиър куб на Меферт. Разликата е в това, че тук имаме допълнителни цветни лепенки и на четирите невъртящи се елемента на всяка страна, което добавя малко сложност към пъзела.

Гиър мастърморфикс
Gear Mastermorphix
Цена: 32.00 лв
ImageПри разработката на този пъзел е използвана идеята и формата на Пираморфикс, по начина по който Gear Cube е видоизменен класически куб на Рубик. На пръв поглед е трудно да бъдем убедени, че тази плетеница от зъбчатки наистина се движи, но повярвайте ми, всичко работи като добре смазана скоростна кутия на автомобил.
ImageИма 26 подвижни елемента, маркирани в четири цвята - по един за всяка от страните.

В основата си има кръст и по същество това е един Гиър куб с форма на пирамида. Тук шестте елемента, които са захванати на осите, са шестте периферни елемента и всеки има по два цвята, като ориентацията в случая е от значение (за разлика от Гиър куб, където централните елементи не се влияят от ориентацията си). Това прави Гиър мастърморфикс малко по-сложен за нареждане.Моля, прочетете следните указания за
Поддръжка на Куба.
Макар те да се отнасят до класическия куб на Рубик, правилата са същите за всички ротационни пъзели.


Оценка: ImageImageImageImageImage

 

Ново:
Най-малката прахосмукачка
Конус тоалетна
Ледена халба
Настолна боксова круша
Най-малката боксова круша
Количка с жестово управление
Мондрианови блокчета
Дартс с капачки
Магнитен дартс
Безжично зарядно
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|Пъзели|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2020 All rights reserved