Нови артикули
Професорски пластилин
Синоптична стъкленица
Термос – обектив
Инфинити куб
Нелепа кутия
Антистрес гъба
Магнитна стойка
Часовник TIX
Ivy Cube
Контролер за VR
GAN AIR
Фиджет куб
Светещ пинарт
Атом
Бумеранги Wicked Vision
Фризбита Wicked Vision
Халба кег
Гигантска сгъваема халба
Чаши Ирландско кафе

Пъзели LanLan
Image
Супер флопи
Цена: 15.00 лв
ImageСупер флопи е механическа главоблъсканица, принципът на действие на която е основан на куба на Рубик. И двата пъзела имат шест страни, но Флопи има само един слой, което е основната отличителна черта. Можете да въртите четирите му крайни страни, като валидни ходове са на 90° и 180°.
Това му позволява да образува множество интересни форми, като тези, които можете да видите на картинките в дясно (натиснете върху тях за увеличение). Създаден е от японския изобретател Katsuhiko Okamoto.
Image
Размерът му и свободата на движенията го правят много интересен дори и за хора, които не биха се захванали със сложни пермутационни игри. Недостатък е неговата конструкция, която кара стикерите във вътрешните му страни да се търкат един в друг и при грубо отношение може да се разлепят.

Благодарение на простотата на пъзела той е много подходящ за разбиране на основните принципи на ротационните пъзели. Флопи се харесва на новаци в реденето на пъзели, дизайнери, творчески личности, момичета, а същевременно и на обиграни специалисти-колекционери.

Пъзелът е опакован в стилна подаръчна кутия.

LanLan 2x3x3
Цена: 18.00 лв
ImageLanlan 2x3x3 може да се опише като усложнен вариант на Флопи или орязан вариант на 3x3x3. За решаването му няма да можете да ползвате формулите от флопи, не стават и методите от 3x3x3. Нивото на сложност може да се опише като нещо средно между куба 2х2х2 и куба 3х3х3.
ImageТрябва да отбележим, че завъртане на някоя от вертикалните страни (с 6 елемента) на 90° блокира въртенето на двата слоя и това прави невъзможно ползването на стандартните формули за 3x3x3.

 
Механизмът във вътрешността му е уникален и не може да бъде сравнен с никой друг. Изработката е много качествена, движенията са гладки. Този пъзел ще зарадва всеки, който търси нови и нестандартни решения.

Пираморфикс
Цена: 16.00 лв
ImageТова е пъзел, който прилича на куба на Рубик по това, че е съставен от един централен кръст с 6 оси и 6 въртящи се на място елемента, но за разлика от него има само 4 страни. Как е възможно това? Дайте воля на въображението си!
ImageПъзел с форма на раздут тетраедър (четиристен). Състои се от 4 ъглови елемента, 4 центъра на страните, 6 периферни елемента и 12 не-централни елемента на страните. Това е пъзел, при който се въртят ръбовете, което означава, че 6-те периферни елемента остават винаги на местата си, макар и завъртяни (както централните квадратчета на куба 3x3x3), а останалите имат повече свободи на движение. Image

Центровете на страните могат да сменят местата си, а останалите 12 елемента могат да се завъртат, което води до промяна на формата на пъзела в редица екзотични варианти, както можете да видите на картинката в дясно.

Ако въртите ръбовете на пъзела само на 180°, можете да размесите пъзела като запазвате формата му и разбърквате само цветовете.

Войд куб
Цена: 13.00 лв
ImageВойд куб е изящен пъзел от типа кубове 3x3x3 с дупка в сърцевината му и без централните елементи на всяка страна. Изглежда като изграден единствено от 8-те ъглови елемента и 12-те периферни. Човек би си задал въпроса как въобще се движи и на какво се крепят елементите му.
Мушнете пръста си в отвора с жест на обигран илюзионист, за да покажете, че вътре наистина няма нищо и след това го наредете, като ползвате формулите за стандартния куб.

Особеността при подреждането на този куб се състои в това, че няма централни елементи, Imageпо които да се ориентирате за цвета на съответната страна, както става при оригиналния вариант. Това добавя известна сложност и е нужно повече внимание.

Качеството на пъзела е високо и, въпреки че хлабавината му не се регулира, страните се въртят завидно добре и без усилие. Следва да отбележим и че цветовата гама на стикерите не е стандартна, което придава допълнителна уникалност на куба. Задължителна част от колекцията на всеки любител.

Скюб
Цена: 17.00 лв
ImageСкюб е пъзел, който не се движи, както бихте очаквали. Ще прекарате часове, осмисляйки "как е възможно да се движи по този начин?". Съставен е от 6 централни елемента и 8 ъглови. Кубът е разрязан на две половини в четирите си диагонала, като всяка половина се завърта на 120° спрямо другата. Всяка половина се върти около оста между два диагонално противоположни ъгъла.
ImageЕдно движение премества три централни елемента и 4 ъглови. Пъзелът е достатъчно труден, за да заинтригува всеки любител, и достатъчно лесен да се справите с него за няколко дни без чужда помощ.

Изработката е прецизна и движещите се елементи са натегнати с пружини, което позволява гладкото му въртене с позициониране в основните положения.

 Двуслоен oктахедрон
Цена: 19.00 лв
ImageДвуслойният октахедрон е пъзел с 4 оси с форма на осмостен. Той е "разрязан" в четири равнини, намиращи се по средата на всеки две негови страни. Състои се от 8 триъгълни центрове на страни и 6 ъглови елемента. Всяка страна се завърта на 120°, като движението обхваща точно половината елементи на пъзела.
Този пъзел е много подобен на Скюб, който има същия брой елементи и механизъм. Разликата е само във външната форма, всъщност. Осемте централни триъгълника на Октахедрона са ъгловите елементи на Скюб, а елементите, които са с квадратна видима част при Скюб, тук са ъгловите части с форма на пирамида. При решаването на пъзела може да се използва същата логика, както и при Скюб.
Image
Разстоянието между най-далечните два върха на пъзела е 11cm, като това го прави сравнително по-голям от куба на Рубик, което не е видно на картинките.

Изработката е много качествена, страните се въртят без никакво усилие, понеже между елементите има сачми, намаляващи триенето, и е идеална занимавка за начинаещи любители, които биха искали да навлязат в света на ротационните игри.

 Трислоен oктахедрон
Цена: 25.00 лв
ImageТрислойният Октахедрон е гладко въртящ се пъзел с форма на диамант или двойна пирамида. Представлява пъзел, при който 8-те страни, закрепени на 8 оси, се въртят на 120°.
ImageСлоевете на две противоположни страни са със същата дебелина като слоят между тях. По този начин "срезовете", в които се въртят елементите, се пресичат точно в средата на всяка триъгълна страна. Това е един разширен вариант на Скюб, но е далече от определението лесен.

Изработката е много качествена, усещането при въртене е за солидност.


Мастър Скюб
Цена: 31.00 лв
ImageТова е пъзел с форма на куб, при който се въртят осемте ъгъла. Както името подсказва, той е подобен на Скюб, но равнините, където е "срязан" кубът, не са разположени толкова дълбоко
Imageи при пресичането си с куба образуват неправилен шестоъгълник.

Пъзелът има 8 оси и е съставен от 8 ъглови елемента, 12 периферни, 6 центъра на страните и 24 нецентрални елемента.

Едно пълно завъртане се осъществява на 120° и елементите, които се завъртат са: 4 ъглови елемента, 3 периферни, 3 центъра и 9 допълнителни елемента.


 Рекс куб
Цена: 29.00 лв
ImageРекс куб е подобен на Мастър Скюб, но при него срезовете са извити, така че да се срещнат в ъглите на куба. По този начин той няма ъглови елементи.
Image
Във всяко друго отношение пъзелите са еднакви - Рекс има 12 периферни елемента, 6 централни и 24 допълнителни.

Елементите се въртят около 8 оси. При разбъркването той не променя формата си.

Движенията са гладки, както при всички пъзели на LanLan.Магически куб Бътерфлай
Цена: 38.00 лв
ImageТова е пъзел във формата на куб, с шарки като пеперуда и много интересни движения. Нормалното завъртане се осъществява на половин оборот като движите елементите около малкия периферен елемент в средата на всеки ръб.
Дванадесетте оси са всъщност в тези периферни елементи и те сменят единствено ориентацията си, но не и положението си.
Image
Интересен момент при този пъзел е, че може да променя формата си. Ако направите частично завъртане (на около 80°), става възможно прилежащите елементи около съседната ос да бъдат завъртени. Ако продължите така, пъзелът променя формата си, както е показано на картинката вдясно, докато някои от осите може да се блокират. След такова разбъркване, дори и да върнете пъзела в първоначалната му форма на куб, е възможно да не можете да го наредите без да прибегнете до още една промяна на формата му.

С тази своя особеност пъзелът има две степени на трудност: едната е, ако размесвате цветовете като правите само пълни движения (на 180°), а другата, по-сложната степен - като размесите куба, използвайки и непълни движения, променяйки формата му. Това е най-сложният пъзел в колекцията. Изобретен е от Tom van der Zanden.


Гиър куб
Цена: 28.00 лв
Image"Зъбчатият" куб на практика е един класически куб на Рубик, чийто елементи са зъбчатки, въртящи се при движение на страните. Ако направите половин оборот с някоя от страните, средният слой ще направи четвърт оборот, понеже е по средата между движещия се и неподвижния слой.
ImageВажно е да се отбележи, че осемте ъглови елемента не се въртят, те само сменят позициите си, както при класическия куб. Това означава, че при разбъркване формата на куба се нарушава само в периферните елементи, което в крайна сметка го прави не много труден за подреждане.

Някои клиенти може би ще забележат почти пълната прилика на пъзела с Гиър куб на Меферт. Разликата е в това, че тук имаме допълнителни цветни лепенки и на четирите невъртящи се елемента на всяка страна, което добавя малко сложност към пъзела.

Гиър мастърморфикс
Цена: 38.00 лв
ImageПри разработката на този пъзел е използвана идеята и формата на Пираморфикс, по начина по който Gear Cube е видоизменен класически куб на Рубик. На пръв поглед е трудно да бъдем убедени, че тази плетеница от зъбчатки наистина се движи, но повярвайте ми, всичко работи като добре смазана скоростна кутия на автомобил.
ImageИма 26 подвижни елемента, маркирани в четири цвята - по един за всяка от страните.

В основата си има кръст и по същество това е един Гиър куб с форма на пирамида. Тук шестте елемента, които са захванати на осите, са шестте периферни елемента и всеки има по два цвята, като ориентацията в случая е от значение (за разлика от Гиър куб, където централните елементи не се влияят от ориентацията си). Това прави Гиър мастърморфикс малко по-сложен за нареждане.Моля, прочетете следните указания за
Поддръжка на Куба.
Макар те да се отнасят до класическия куб на Рубик, правилата са същите за всички ротационни пъзели.


Оценка: ImageImageImageImageImage


Нови артикули
Скоростен куб на Рубик
Пясъчен звяр
Вълшебна пръчица
Стек чашки
Скален катерач
Високоскоростно бъги
3D нощна лампа
FangYuan 3x3
Teraminx
WeiLong GTS V2
Премиум спинър
Премиум спинър V2
Още спинъри
Метални спинъри
Зъбчати спинъри
Йо-йо - Стринг трикове
Йо-йо - Лууп трикове
Шейп модове
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2016 All rights reserved